Osteopati

Osteopati er en moderne holistisk behandlingsform og en mildere form for kiropraktik, hvor man bruger hundens egen bevægelse til at korrigere de hvirvler og led, der trænger til hjælp.

Inden for osteopatien ser man på hele dyrets bevægelsesmønster, da hele kroppen hænger sammen og alt fungerer i en stor sammenhæng. F.eks. er det sådan at kæbeled, skulderled og hofteled er afhængige af hinandens bevægelse, og hvis der er en dysfunktion i et af de omtalte led, vil det kunne påvirke de andre.

Har din hund spændinger, låste hvirvler kan osteopati hjælpe. Osteopati fungerer ganske glimrende i samarbejde med massage.

 

Osteopati er en medicinsk videnskab som benytter sig af manuelle teknikker til diagnose og behandler effektivt ved såvel akutte som mere subakutte eller kroniske problemer.

 

Osteopati søger at genskabe krop­pens korrekte funktion. Balancen mel­lem knogler, muskler og nervesystem stimuleres og gøres optimal ved hjælp af manuel behandling. En osteopat arbejder med kroppens funktionelle problemer og skaber en god ligevægt i kroppens forskellige systemer – nerver, muskler, knogler, organer, kranie – og alle de strukturer som har forbindelse til bindevæv samt blodkar og nerver.

 

Ved osteopati behandles kun med hænderne igennem manipula­tion, tryk og stræk og er en mild behandling.